Close

La defensa dels Drets Humans es manté malgrat el COVID-19

La salvaguarda dels Drets Humans és un servei essencial i l’objectiu primer del Raonador del Ciutadà. Per això, i mentre es mantingui la recomanació de confinament a la població, s’obren nous canals d’accés a tota aquella persona que senti els seus drets vulnerats o que se senti desatesa per part d’alguna administració pública, per tal de garantir-ne l’escolta activa, en un moment especialment complex com el que estem vivint.

De moment, i des de la posada en marxa del programa de prevenció del COVID-19, ja hi ha hagut algunes persones- sobretot temporeres, que han fet arribar les seves demandes al Raonador, sobretot relacionades amb motius com la rescissió de contractes de lloguer o de treball. Som conscients que en aquests moments les persones temporeres son especialment vulnerables i per aquest motiu els recordem que a més dels canals habilitats per l’executiu, la institució està oberta per rebre les seves demandes i neguits.

El formulari elaborat per govern, per fer el seguiment als temporers es troba a l’enllaç www.govern.ad/coronavirus, i es pot enviar a: info.tramits@govern.ad o temporers@govern.ad.

D’acord amb les mesures impulsades per l’executiu, l’horari d’atenció telefònic és de les vuit del matí a les dues del migdia. Més enllà d’aquest horari, es recullen els missatges en un contestador automàtic per tal de no deixar cap demanda pendent.

A més, s’ha obert un nou canal a través d’Instagram i continuen oberts els perfils a les xarxes socials, tant de Twitter com de Facebook, des d’on es mirarà de donar resposta i canalitzar
les demandes que hi puguin arribar.

Si malgrat tot, es fa impossible contactar a través d’aquestes vies, el raonador els atendrà a les oficines de la institució amb cita prèvia (amb excepció de casos d’extrema necessitat) i seguint les mesures higièniques pertinents per garantir la salut de les persones que busquen empara i la de les que hi treballen.

Les consultes són sempre CONFIDENCIALS i GRATUÏTES.

Recordem els canals oberts de la Institució a disposició de la ciutadania.

Telèfon: 00376 810585 ( de les 08.00 h a les 14.00 h)
Contestador: 00376810585 (24/24)

www.raonadordelciutada.ad
(formulari de queixa a disposició de les persones usuàries a la web de la institució)

També a través del correu electrònic:
raonadordelciutada@andorra.ad

o de les xarxes socials obertes al públic general:

Facebook: @raonador
Twitter: @raonador
Instagram: @raonador

Totes les demandes seran ateses en un màxim de sis hores.

En cas de no poder accedir de cap altra manera:
Les oficines del Raonador estan situades al C/ Dr. Vilanova 15-17, Nova Seu del Consell General, planta (-5), AD500 Andorra La Vella, Andorra. Cal demanar cita prèvia.